Lewiso Hamiltono komanda dalyvaus naujoje „Extreme E“ lenktynių serijoje

17/09/2020
  • „Formulės 1“ pasaulio čempionas pristatė savo „X44“ komandą;
  • Pirmosios lenktynės įvyks 2021 m. pavasarį Senegale;
  • „Continental“ tieks specialiai lenktynių elektromobiliams „ODYSSEY 21“ sukurtas padangas.

Hanoveris (Vokietija), 2020 m. rugsėjo mėn. Likus mažiau nei metams iki įspūdingų lenktynių bekelėje „Extreme E“ serijos starto, organizatoriai po truputi atskleidžia kokios komandos varžysis elektriniais SUV atokiausiose pasaulio vietose. Viena pirmųjų apie savo dalyvavimą pranešusių komandų yra dabartinio „Formulės 1“ pasaulio čempiono Lewiso Hamiltono suburta „X44“ komanda.
​

„ODYSSEY 21“ lenktynių elektromobilis

„Extreme E“ serija man iš tiesų paliko įspūdį dėl ypatingo dėmesio aplinkosaugai,“ – sako automobilių sporto legenda apie savo komandos dalyvavimą lenktynėse. Skiriamasis „Extreme E“ lenktynių bruožas bus lenktynių etapų vietos, esančios unikaliose pasaulio vietose, kurioms iškilusi didžiausia ekologinė grėsmė. Lenktynių serijomis yra iškeltas tikslas viešinti viso pasaulio automobilių sporto aistruoliams, politikams ir vietos bendruomenėms su klimato kaita kylančius pavojus ir skatinti didinti pastangas mažinant pasaulinį klimato atšilimą. Siekiant kuo mažesnio poveikio gamtai, etapai vyks specialiai parengtuose ruožuose. Į lenktynių etapus technika, lenktynininkai ir aptarnaujantis personalas bus plukdomi buvusiu Karališkojo pašto laivu, perdarytu į klimato kaitą tiriančią mokslinę laboratoriją ir lenktynių automobilių garažą.

„Kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie šių pokyčių, – sako Lewisas Hamiltonas. – Ir šis siekis man reiškia tiek daug, kad tam aš panaudosiu savo aistrą lenktynėms, kartu su meile mūsų planetai, siekiant teigiamo poveikio. Jaučiuosi neįtikėtinai išdidžiai pristatydamas savo naują lenktynių komandą ir patvirtindamas jos dalyvavimą „Extreme E“ lenktynėse.“

Prie lenktynių prisijungus „X44“ komandai, dabar yra žinomos aštuonios „Extreme E“ serijos komandos. „Įtampa auga artėjant paskutiniams paruošiamiesiems darbams, – sako Sandra Roslan, „Continental“ projekto „Extreme E“ vadovė. – Būdami serijos steigiančiuoju partneriu ir išskirtiniu padangų tiekėju, mes esame sujaudinti žinios, kad lenktynių serijos organizatoriai sutarė su Lewisu Hamiltonu dėl jo komandos dalyvavimo šioje naujoje ir unikalioje lenktynių serijoje. Ir, žinoma, jo vardas bus labai reikšmingas, visame pasaulyje atkreipiant dėmesį į debiutinį „Extreme E“ serijos sezoną.“

„Continental“ tieks ekstremaliausioms sąlygoms pritaikytas padangas

L. Hamiltono komandos pavadinime naudojamas jo numeris (44) „Formulės 1“ lenktynėse. „X44“ komanda prisijungs prie kitų septynių jau žinomų komandų, tarp kurių yra dvi „US IndyCar“ lenktynių serijos komandos „Andretti Autosport“ ir „Chip Ganassi Racing“, komanda iš Ispanijos „QEV Technologies“, du kartus „Formula E“ čempione tapusi „Techeetah“ komanda ir „Veloce Racing“ iš D. Britanijos, kurios bendrasavininkas yra dabartinis „Formula E“ čempionas Jean-Eric Vergne. Dar dvi komandos – „ABT Sportsline“ ir „HWA RACELAB“ – yra iš Vokietijos. „ABT Sportsline“ yra viena sėkmingiausių Vokietijos automobilių sporto komandų, vien paskutiniais metais laimėjusi tris svarbiausias Vokietijos lenktynių serijas:

„German Supertouring Championship“, DTM ir „ADAC GT Masters“. „HWA RACELAB“ yra sėkmingiausia DTM komanda, kurios lenktynininkai laimėjo vienuolika čempionų titulų, pasiekę daugiau kaip 180 pergalių. Visos lenktynių komandos varžysis specialiai šiai serijai sukurtais „ODYSSEY 21“ lenktynių elektromobiliais.

„Extreme E“ lenktynių serijos iniciatoriais tapo tie patys organizatoriai, inicijavę ir „Formula E“ elektromobilių lenktynes, o „Continental“ bus pagrindinis lenktynių serijos rėmėjas. Technologijų kompanija ne tik tieks visiems automobiliams atšiauriausioms ir ekstremaliausioms sąlygoms pritaikytas padangas, bet ir įdiegs skaitmeninę padangų stebėjimo „ContiConnect“ platformą, kuri leis komandoms stebėti padangų slėgį ir temperatūrą.