Naujos „Continental“ technologijos įvertintos „CES 2021“ parodos apdovanojimais

28/01/2021
  • Net trys „Continental“ išradimai pelnė „Innovation Award“ apdovanojimus;
  • Itin jautrus tolimojo nuotolio radaras papildys savivaldžio važiavimo sistemas;
  • „Transparent Trailer“ technologija didina saugumą važiuojant su priekaba.

Hanoveris (Vokietija), 2021 m. sausio mėn. Didžiausioje pasaulyje technologijų parodoje „CES 2021“, šiais metais vykusioje nuotoliniu būdu, net trys „Continental“ išradimai įvertinti „Innovation Award“ apdovanojimais. Juos pelnė itin jautrus tolimojo veikimo radaras, važiavimo su priekaba „Transparent Trailer“ technologija ir „Ac2ated Sound“ garso sistema be garsiakalbių. „Mūsų technologijų įvertinimas „CES Inovation Award“ apdovanojimais parodoje, kurioje pristatomi pažangiausi išradimai, yra ypatingas pasiekimas, – sako Samir‘as Salman‘as, „Continental“ Šiaurės Amerikos Automobilinių technologijų padalinio vadovas. – Ir tai mus motyvuoja ir toliau ieškoti naujų sprendimų tam, kad mobilumas taptų dar saugesnis, junglesnis, efektyvesnis ir tvaresnis.“

Continental Factory_View 01_medium Kopie

„Continental“ sukūrė pirmąjį gamybai parengtą 4D radarą, kuris dar labiau padidins savivaldžio važiavimo galimybes. Jei anksčiau jutikliai matuodavo atstumą, greitį ir krypties kampą, tai itin jautrus tolimojo veikimo radaras iki 300 metrų atstumu ir plačiu kampu įvertina objekto aukštį, taip padėdamas sukurti itin tikslų aplinkos atvaizdą. Ši papildoma matavimo galimybė leidžia dar tiksliau pastebėti ir įvertinti įvairiausius, net ir mažus objektus, tokius kaip kelkraščiai ar duobės. Be to, tikslūs duomenys leidžia aptikti kliūtis net ir esant itin sudėtingoms eismo sąlygoms, pavyzdžiui, esant blogam orui, taip pat važiuojant greitai.

Continental Factory_View 03_medium Kopie

Kita įvertinimo sulaukusi technologija yra „Transparent Trailer“ sistema, kuri vairuotojui leidžia stebėti už aukštos automobilio priekabos esantį vaizdą. Naudodama „Continental“ aplinkinio vaizdo sistemą, ši technologija leidžia saugiai manevruoti automobiliu su priekaba, o kamerų sukuriamas panoraminis vaizdas rodo už priekabos esantį kelią ir kliūtis.

Continental Factory_View 05_medium Kopie

Dar viena apdovanota technologija tapo „Continental“ kartu su „Sennheiser“ sukurta erdvinio garso sistema „Ac2ated Sound“. Automobilyje įprasti garsiakalbiai buvo pakeisti mažais ir lengvais aktyvatoriais, kurie sužadina skirtingo dažnio bangas įvairiose salono vietose. Be to, sistema papildyta galvos atlošuose esančiomis aktyviomis zonomis, kurios užtikrina dar labiau pritaikytą aukštos kokybės garsą. Tokia garso sistema ne tik pasižymi puikiu skambėjimu, bet ir leidžia sutaupyti svorio, taip pat atveria didesnes galimybes kurti salono dizainą.

Ildiko Kovacs
Ildíko Kovàcs